donderdag 25 december 2008

Prettige Kerstdagen!!!

Zoals beloofd, laat ik jullie vandaag mijn zelfgemaakte kerstkaarten dan EINDELIJK zien. Ik denk dat het een nieuw persoonlijk record is dit jaar. Er zijn toch wel enkele afnemers bij gekomen, van wie ik ook heel gave kerstkaarten ontvangen heb (hoi Marijke, Xandra, Liesbeth, Angélique, Delia, ...)

Allereerst de beruchte "gedistingeerde" kaart, die ik van de zomer gemaakt heb. Ik heb hem nog een beetje aangekleed met sneeuwvlokembellies en vond hem zelf toch best chique geworden.
Dan de kerstkaart van het jaar zo'n beetje. Samen met Lisette en mijn mammie heb ik een paar weken geleden een pop-up kaart zitten maken. Later misschien nog de foto's van alle kaartjes van die dag, eerst moet ik nog even achterhalen of Lisette en mijn moeder die van hun ook hebben verstuurd...

Dan de kaart waarmee ik het officiële seizoen ben geopend. Tijdens een knutselhappening een paar weken geleden bij Lisette gemaakt. Ben er dus de hele dag mee bezig geweest, maar het was het waard, vind ik zelf. Het was wel meteen duidelijk dat dit geen lopende band kaartje ging worden ;-)

De volgende kaart heb ik vorig jaar al gefabriekt, maar die kwam nu wel goed van pas:


Omdat ik nooit op tijd begin met mijn kerstkaarten, zijn er exemplaren waar ik er meerdere van maak. Deze is geïnspireerd op een kaart uit de Cards Only van dit moment. Daar was 'ie in blauwtinten met een supergave pinguin-in-iglo-stempel van WhipperSnapper. In traditionel rood en groen vond ik het de verrassing van het jaar. Het is normaal niet mijn stijl kaarten (als het nog niet is opgevallen, ik hou vooral van blauw rond de feestdagen), maar deze kaartjes vind ik toch wel heel gaaf geworden met drie soorten designpapiertjes van verschillende merken door elkaar heen gebruikt. Zoek nu de verschillen maar tussen de twee, want ze zijn er echt!


Terug naar mijn "comfort zone", de blauwe kaartjes. Deze hebben een zileren gecuttelbugde ster. Da's een mal waar mijn moeder vorige week mee binnenstapte, dus die moest meteen gebruikt, wat een gaaf ding!

En dan weer een uitdaging: een gedistresste kaart. De mensen die mij een beetje kennen weten dat distressen niet helemaal mijn stijl is. Ik vind het heel mooi om te zien, maar en ramp om te doen. Toch weer een keer opgepakt:


Dan tot slot twee kaarten die veel op elkaar lijken. Van elk heb ik er vier gemaakt. De basis is heel gaaf natuurpapier, wat de kaartjes meteen een beetje warme meegeeft. Het papier is zacht en een beetje knuffelbaar, past perfect bij die veel te leuke sneuwpoppies. Heb er dit jaar veel kaarten mee gemaakt, maar ben nog lang niet uitgekeken op die Eline's snow friends. En ik vrees dat de gecuttelbugde sneeuwvlokjes ook nog vaker voorbij gaan komen hoor!Dan ter afsluiting nog twee geborduurde kaarten. Het was alweer even geleden dat ik me daaraan gewaagd heb, maar het was wel weer even heel leuk om te doen. De gouden kaart had ik al een heeeeeeeeele tijd geleden gemaakt, maar die met de engel is echt heel recent. Het was leuk om weer eens te doen, maar ik vind stempelen toch echt wel heel veel leuker, vrees ik.

Zo, dat waren de kaartjes voor dit jaar dan. Op naar het volgende grote project...
Ik wens iedereen in elk geval heel fijne Kerstdagen. Mocht ik morgen nog wat tijd vinden, dan zal ik een heel gave kaart plaatsen ter ere van het kerstkindje in onze familie...

3 opmerkingen:

Marijke zei

Ze zijn wel gaaf geworden zeg!!
Vooral die gedistresde, wauw!

Ik kijk alweer uit naar ons volgende knutseldagje!

O, ja... is jouw goede voornemen ook om komend jaar eerder te beginnen met je kerstkaarten. Bij mij (zoals elk jaar) wel.... nu maar hopen dat ik deze ook echt waar ga maken!

Tessa Tegendraads zei

Wat een gave kaartjes allemaal zeg, dat is een boel werk geweest.En het distress kaartje is super!! Die hangt hier te pronken in de gang!! :-)

Jij ook fijne kerstdagen!

XX Tessa

Anoniem zei

Ooohhh wat een gave kaarten... Heeeel erg leuk dat ik er één in ontvangst heb mogen nemen!!!! Nogmaals THNX!!!

Liefs!

Xandra