zondag 24 juni 2007

Wij waren gisteren


Dankjewel Heleen voor je eigen creatieve invulling! Heel cool, helemaal volgens de "huisstijl" van de bruiloft (oranje, wit, katjes). Ja, alweer een jaar geleden dat ik in een enorme witte jurk rondhuppelde. Nou ja, bewegen ging eigenlijk niet zo makkelijk en de jurk was niet wit maar "champagne" volgens de makers. Maar dat mocht de pret niet drukken! We hebben vorig jaar wel enorm geboft met het weer, want toen scheen het zonnetje...

Om het heugelijk feit te vieren, zijn we feest gaan vieren in Dordrecht, bij de ouders van Anuradha, een vriendin van ons. Want Anuradha en haar vader waren de 22e jarig.


Hoewel ik al een poos in een inspirationeel dipje zit, kwam er zowaar weer een leuk kaartje uit! Het klinkt misschien een beetje maf om dat over je eigen werk te zeggen, maar ik heb ineens weer helemaal zin om van alles te gaan maken. Voor liefhebbers staat onderaan dit verhaal de uitleg van materialen en werkwijze.

Ja, het is een beetje bijzondere invulling van je eerste jubileum, maar het was gezellig en we kregen taart ;-) 's Avonds zijn we lekker met z'n tweetjes uit eten geweest bij Tjendana, een geweldig Indonesisch restaurant op de Markt in Oosterhout. Deze keer mocht William zonder zijn zwaard met licht- en geluidseffecten en z'n zwarte cape naar binnen, hihi!

Dan de kaart
Ingrediënten: bloemenstempels "Button flower" solid en outline (Hero arts), "Velvet" inkt (Color box Cat's eye), wit embossingpoeder (Artemio), Versamark inkt (Tsuneko), M. green en Pink ink (Pamass bij Marskramer), Plum watervaste inkt (Verhees), halve parel (Artemio), roze nietjes (Hema), ricrac/zigzag lint (fourniturenzaak), metseltouw (bouwmarkt), ouderwetse lettertang (Rotex) en een berg wit karton (dankjewel pappa!).

Werkwijze: Neem een stuk karton van 9 x 13,4 cm. Stempel met Versamark lukraak wat button flowers (de outline) op het karton en embos met het witte poeder en de heattool/oven/broodrooster. Wrijf wat Velvet inkt op het dekseltje en kleur met een waterkwast de bloemen in. Als je helemaal rond bent, kleur dan alle bloemenharten nog eens met dezelfde kleur, zodat die donkerder worden dan de blaadjes. Kleur de steeltjes op dezelfde manier met de groene inkt. Spons tussen de bloemen licht met wat roze inkt. Neem een stuk karton dat rondom 2 mm groter is en kleur de randen met waterkwast en groene inkt (dit wordt de mat onder de achtergrond). Neem een stuk karton dat rondom 5 mm groter is en wrijf hier de velvet inkt over de randen, dat is de mat onder het groene randje. Maak van wit karton een label (hier is de mal van Coluzzle voor gebruikt, maar er zijn ook zat andere vormen te gebruiken) en wrijf die met verticale en horizontale halen met de Velvet inkt in. Vergeet niet de randjes zelf ook te deppen met inkt. Stempel hier de outline van de button flower op met de watervaste inkt (ik heb de tweede afdruk gebruikt, omdat Plum wel erg paars is). Snijd een strookje van 1 cm breed en wrijf dit in met velvet inkt. Dit strookje kun je door de lettertang halen (de soort die de letters normaal in een tape drukt die wit wordt). Ik heb er "van harte" mee gemaakt.

Haal voorzichtig een schuurpapiertje over de letters, zodat die weer wit worden. Deze techniek heb ik op het forum van Creating Keepsakes gelezen. Het kan ook met cardstock, maar dat moet dan wel een witte kern hebben (als je het scheurt krijg je een witte scheurrand ipv de kleur van het karton). Snijd een strookje van 1,3 cm en maak de randjes groen om onder het "van harte" strookje te matten. Plak het op de label. Neem de solid button flower en beinkt het steeltje met groen en de bloem met velvet inkt. Sproei twee keer met een beetje water op de beinkte stempel en druk af op een stukje wit karton. Als het droog is uitknippen en met foamtape/3D tape op het labeltje plakken. In het hart met dubbelzijdige tape een halve parel plakken. Niet met roze nietjes een stukje ricrac aan de bovenkant van de label. Plak de label op de bloemenachtergrond met foamtape. Splits wat metseltouw (gewoon ruw katoenen touw) en wikkel dat om het geheel en strik het bij het labeltje. Zorg dat de tekst op het label zichtbaar blijft. Plak je kunstwerk op een dubbele kaart van 10,5 x 14,8 cm et voila: klaar. Grappig is dat toch dat het altijd zoveel werk lijkt als je alles uitschrijft...

Geen opmerkingen: