zaterdag 20 oktober 2007

Knutseldag!

Ter ere van de gehaalde deadlines voor alle engelstalige catalogi, ben ik gisteren zowat de hele dag met Lisette aan de knutsel geweest. 's Ochtends zette William me af op het station van Breda, vanwaar ik de trein naar Roosendaal nam. Toen 'ie uiteindelijk kwam dan, want die ene keer per vijf jaar dat ik in een trein stap -en dan voor zo'n kippestukkie- heeft de trein vertraging. Toen de conducteur omriep dat we er waren, was het ook iets van "Met hangen en wurgen komen we nu toch aan op onze eindbestemming, Sssssssstation Rrrrrroosendaalllll. U wordt allen vríendelijk verzocht de trein te verlaten." Lisette zat dus al een kwartier in de auto De Pers te lezen (nieuwe krant in de markt van Spits en Metro)...

Na een bijzonder noodzakelijk bakje koffie, nóg een bakje koffie en twee broodjes tonijn met vocale ondersteuning van poes Tigra, gingen we dan toch aan de slag:


Dit is de kaart die ik voor mijn schoonvader aan het maken was een paar berichtjes geleden. Ik moest nog een draadje voor het spinnetje. Welk spinnetje? Nou deze:

Verder was de kaart donderdagavond/vrijdagochtend al min of meer in elkaar geschroefd. Heb er heel wat uurtjes er in zitten, voornamelijk met rondschuiven en nog 'es kijken en lintje erbij, lintje er af, maar nu is het goed. Vind hem leuk, ben ook heel benieuwd naar de reactie van mijn schoonvader...Ja, hij was gisteren jarig, maar we gaan vandaag naar zijn feessie, dus ik had nog wat reservetijd.

Van Lisettes werk heb ik geen foto's gemaakt, maar ze had het ook heel druk met andere dingen:


Dat is dus poes Tigra, die eigenlijk wel heel de dag vocaal begeleid heeft. Maar met het broodje tonijn wel het hardst. Ze kan zo heerlijk zeuren hè, die Tigra. Voor haar doen was ze wel in een bijzonder goede bui, dus dat was leuk.

We hebben de hele dag gespeeld met de stempels van Tessa en met de Chinese clearstamps die ik vorige week bij de Pipoos heb gehaald (Lekker pûh Tessa! Hahaha, geintje hoor, maar ik had een bon van Mart gekregen voor mijn verjaardag). Nog geen foto's van gemaakt, die houden jullie nog even tegeoed.

Maar toen de ovenpasta goed en wel naar binnen gelepeld was, begon de pret met Lisette pas goed. Eerst een paar post-prandiale depressies zien te overwinnen, dan naar Lage Zwaluwen sjeezen om vervolgens te genieten van een avondje

"Droedel je suf, met potlood, stift en stuf©®"

(voor eventuele meelezende Groningers: stuf is westerse taal voor gummetje, laat daar geen misverstanden over ontstaan...). Real life celebrety Marieke Blokland heeft ons in één avond klaargestoomd voor een layout helemaal gedroedeld volgens de regels der kunst. Ik was eerst niet zeker of ik wel wat aan zo'n workshop zou hebben. Doodling is toch gewoon een kwestie van heel veel doen en hopen dat je wat aanleg hebt. Maar die aanleg zag ik nog niet zo in mijn werkjes terug, dus ik had al mijn hoop op Marieke gevestigd. Niet onterecht, zo bleek, want het ziet er al een stuk beter uit na één avond tekst en uitleg. Maar waarschijnlijk zal ik altijd blijven denken dat de droedels van anderen leuker zijn. Dat die van Lisette veeeeeeeeel mooier waren staat absoluut buiten kijf. Ik was niet de enige die heel jaloers naar haar kunst zat te kijken. Haha, mìjn vriendin, nèhnèh, heb ìk gevonden.

Natuurlijk gingen we allebei met een gesigneerd boek van Marieke naar huis. Als je wilt zien wat ze allemaal maakt, deze kunstige dame, moet je eens op haar site gaan kijken: http://www.bloknote.nl/ Daar staat ook een heel gaaf lettertype dat ze ontworpen heeft, wat je gratis kunt downloaden. Maar vergeet vooral niet te kwijlen bij de stempels die ze ontworpen heeft!

De LO die ik volgekleiderd heb is natuurlijk nog lang niet af, dus die laat ik lekker nog niet zien. Ik kan al wel verklappen dat er een stukkie bekends op staat. Hij is klein, lief en heeft een blauw-wit getreept mutsie op...Dus hou dit blog in de gaten, je hebt nog redelijk wat foto's te goed!

Toen ik uiteindelijk na een mega-afwas door Tessa werd thuisgebracht (!) had William ook nog een cadeautje voor Lisette en voor mij gekocht. Omdat we de Export catalogue 2008/2009 en de Export Price List 2008 naar drukker hadden weten te krijgen. Hoe bedoel je perfecte afsluiting van een perfecte dag???

2 opmerkingen:

Tessa Tegendraads zei

Jaaaa gaaf kaartje ik had um al in het echie gezien :-) De workshop was echt super leuk he?? Heb je je Doodel Lo nog afgemaakt?? Heerlijk joh al die gehaalde deadlines... enne: bednakt voor de afwas heh ;-)

Tessa

Lisette zei

Bedankt he, zo'n charmante foto van mij op je blog. De doodle-workshop was echt leuk. Voor mijn doen heb ik nu wel een drukke lay-out gemaakt, maar hij is toch leuk geworden. Ik heb de jaloerse blikken alleen even gemist, hoor!

Lisette